نمایش آشپزی

آموزش آشپزی با عشق

نمایش آشپزی

آموزش آشپزی با عشق

۱۱ مطلب در بهمن ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

Image result for کتلت سیب زمینی با گوشت چرخ کرده

 

مواد لازم برای تهیه کتلت سیب زمینی با گوشت

  • سیب زمینی    ۴ عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده    ۳۰۰ گرم
  • پیاز    ۲ عدد
  • تخم مرغ    ۲ عدد
  • آرد نخودچی    ۱ ق غذا خوری
  • سیر    ۲ حبه
  • نمک و فلفل سیاه، زردچوبه، زیره    به مقدار لازم


طرز تهیه کتلت سیب زمینی با گوشت چرخ کرده

 

مرحله اول (آماده سازی مواد کتلت)
ابتدا سیب زمینی را خام رنده می کنیم و آبش را می گیریم.

پیاز را رنده کرده و آبش را می گیریم.

تخم مرغ ها را داخل کاسه شکسته و با چنگال می زنیم.

گوشت چرخ کرده را داخل کاسه گذاشته و پیاز و سیب زمینی را به همراه سیر رنده شده و تخم مرغ زده شده و ادویه و آرد نخودچی خوب هم می زنیم و ورز می دهیم و برای نیم ساعت داخل یخچال گذاشته تا استراحت کند.

 

مرحله دوم (سرخ کردن کتلت)
داخل ماهیتابه روغن ریخته و می گذاریم تا خوب داغ شود، کنار دستتون یه کاسه آب بگذارید و دست های خود را مرطوب کرده و از مواد کتلت برمیداریم و حالت می دهیم و داخل ماهیتابه خوب سرخ می کنیم.

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

Image result for زولبیا بامیه خانگی

مواد لازم شربت زولبیا و بامیه

  • شکر ۲ لیوان
  • آب ۱٫۵ لیوان
  • گلاب ¼ لیوان
  • آبلیمو ½ قاشق چایخوری
  • زعفران  دم کرده ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه

برای تهیه شربت زولبیا و بامیه  ابتدا آب را در یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و شکر را به آب اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شود و زعفران دم کرده را می افزاییم و آبلیمو و گلاب را نیز اضافه می کنیم و تامل می کنیم تا مواد به خورد هم بروند و همین طور شربت قوام بگیرد و کمی غلیظ شود. بعد از اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود و بعد در یخچال قرار می دهیم تا خنک شود. 

مواد لازم زولبیا

  • ماست ¼ لیوان
  • نشاسته ۵۰ گرم
  • اسانس هل ۲ قطره
  • کره ½ قاشق چایخوری
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
  • جوش شیرین ¼ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه زولبیا خانگی

 ابتدا نشاسته را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و ماست را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و به مدت ۵ دقیقه کنار می کذاریم.سپس کره را  از یخچال بیرون می آوریم و می گذاریم تا نرم شود.

پس از گذشت ۵ دقیقه کاسه مخلوط ماست و نشاسته را می آوریم و آرد را کم کم به آن ها اضافه می کنیم و هم می زنیم و کره را نیز می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا مایه زولبیا یکدست شود. بعد گلاب ، اسانس هل و جوش شیرین را به مایه اضافه می کنیم

و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا مایه غلظتی شبیه به ماست داشته باشد.اگر دیدید مایه سفت شده است می توانید کمی گلاب اضافه کنید. سپس در یک ظرف مانند یک تابه روغن به حدی می ریزیم که استخر روغن داشته باشیم و زولبیا ها راحت در ان شناور باشند

و تابه را روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان روغن داغ شود.مایه زولبیا را در قیف می ریزیم و قیف را  بالای تابه نگه می داریم و خیلی سریع قیف را فشار می دهیم و مایه زولبیا بیرون می آید و سریع دستمان را مانند دایره می چرخانیم

تا زولبیا که از قیف بیرون می آید و داخل روغن ریخته می شود به شکل یک دایره در بیاید.می توانید اگر قیف ندارید مایه را در جا سسی بریزید تا راحت تر مایه بیرون بیاید و شکل بگیرد.شربت آماده شده از قبل را حتما در یخچال قرار می دهیم تا سرد شود

و زمانی که زولبیا ها سرخ شدند از روغن بیرون می آوریم و در توری فلزی قرار می دهیم به مدت ۱ دقیقه تا روغن اضافه آن خارج شود و بعد در شربت قرار می دهیم تا به مدت ۵ دقیقه در شربت سرد بماند و طعم دار شود

و مجددا از شربت که بیرون آوردیم زولبیا را در توری قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. تمامی زولبیا ها را به همین صورت آماده می کنیم و در ظرف می چینیم و روی آن سلفون می کشیم و در یخچال قرار می دهیم تا خنک شود و نوش جان کنید.

Image result for بامیه خانگی

 

مواد لازم بامیه

  • آرد ½ پیمانه
  • آب ½ پیمانه
  • کره ۲۵ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • بکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه بامیه خانگی

ابتدا آب را در قابلمه ای می ریزیم و کره را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید یعنی آب کاملا قل بزند و بعد بکینگ پودر را با آرد مخلوط می کنیم و  یکدفعه به آب در حال جوش اضافه می کنیم

و خوب مخلوط می کنیم همین طور روی حرارت ملایم  هست مخلوط می کنیم ،ابتدا کمی سفت است اما همچنان به مخلوط کردن ادامه می دهیم و لای خمیر را باز می کنیم و مجددا جمع می کنیم تا اگر آب لابه لای خمیر مانده است

بیرون بیاید و خوب که مخلوط شد خمیر را کنار می گذاریم تا خنک شود.البته باید دقت داشته باشیم که منظور از خنکی سرد شدن خمیر نیست چون اگر خمیر کاملا سرد شود زمانی که تخم مرغ را به ان اضافه می کنیم خیلی دیر جذب خمیر می شود

و اگر هم خمیر داغ باشد زمان اضافه کردن تخم مرغ در خمیر می  پزد پس منظور از خنک شدن خمیر این است که کمی گرم باشد. آن وقت در ظرف کوچک گودی روغن زیادی می ریزیم به طوری که یک استخر روغن داشته باشیم و روی حرارت کم می گذاریم

تا روغن به مرور زمان داغ شود.اگر می خواهید زولبیا با بامیه درست کنید پس حتما اول زولبیا را سرخ کنید و بعد بامیه ها را چون بامیه تخم مرغ دارد و ممکن است روغن کف کند. سپس زمانی که خمیر کمی خنک شد، تخم مرغ را به خمیر اضافه می کنید

و با همزن برقی خوب هم می زنیم و ابتدا خمیر تیکه تیکه می شود و از هم جدا می شوند ولی همچنان به هم زدن ادامه می دهیم تا خمیر یکدست شود. بامیه نیاز به هم زدن زیاد دارد پس اگر احساس کردید هنوز خمیر سفت است

می توانید نصف یک عدد تخم مرغ دیگر به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا یکدست شود. خمیر آماده شده را در قیف می ریزیم و قیچی تمیز را در روغن فرو می کنیم تا زمان بریدن زولبیا ها به آن ها نچسبد و قیف را بالای ظرف روغن که داغ شده است

نگه می داریم و قیچی را در دست دیگرمان می گیریم و  قیف را فشار می دهیم تا  مایه بامیه بیرون بیاید و به اندازه دلخواه که بیرون آمد قیچی می زنیم و داخل روغن می افتد.پشت سر هم به اندازه ای که ظرف روغن ظرفیت داشته باشد

و بامیه ها به یکدیگر نچسبند از بامیه در روغن قرار می دهیم و می گذاریم تا خوب با حرارت کم مغز پخت و سرخ شوند.با یک قاشق بامیه ها را در روغن تکان می دهیم تا به هم نچسبند.سپس شربت سرد را از یخچال بیرون می آوریم

و بامیه ها که سرخ شدن به مدت ۲ دقیقه در شربت قرار می دهیم تا شربت جذب بامیه ها شود و بعد از شربت خارج می کنیم و در توری می گذاریم و بعد در ظرف مورد نظر آن ها را می چینیم و با چای نوش جان کنید.

منبع: غذاهای لذیذ

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

Image result for رولت خامه ای خانگی

 

مواد لازم برای تهیه رولت خامه ای خانگی

  • یک قاشق غذاخوری شیر
  • شش قاشق غذاخوری آب داغ
  • 250 گرم خامه قنادی
  • یک سوم قاشق چایخوری وانیل
  • یک سوم قاشق چایخوری بکینگ پودر
  • 100 گرم شکر
  • 4 عدد تخم مرغ
  • 100 گرم آرد قنادی

 

دستور پخت رولت خامه ای به سبک قنادی و به روش ساده

مرحله 1

ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کرده و سفیده ها را در داخل یک کاسه ریخته و با دور تند همزن مخلوط می کنیم. پس از یک دقیقه هم زدن سفیده تخم مرغ، نصف شکر را کم کم به کاسه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه دیگر با دور تند مخلوط می کنیم.

 

مرحله 2

در این مرحله باید سفیده تخم مرغ کاملا کف کرده باشد و اگر کاسه را برگردانید، سفیده از ظرف به بیرون نریزد. پس از آماده شدن سفیده تخم مرغ، آن را در یخچال قرار می دهیم. اکنون زرده تخم مرغ را هم زده و کم کم باقی مانده شکر و وانیل را به زرده تخم مرغ اضافه می کنیم. تخم مرغ را با دور تند همزن هم بزنید تا حالت کرمی به خود بگیرد.

 

مرحله 3

پس از هم زدن زرده تخم مرغ، آب داغ را به آن اضافه کرده و یک دقیقه دیگر مواد را به طور کامل هم می زنیم. اکنون آرد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و دو یا سه مرتبه الک می کنیم تا به طور کامل صاف و یکدست شوند.

 

مرحله 4

در این مرحله آرد را کم کم به زرده تخم مرغ ها اضافه می کنیم و به خوبی هم می زنیم تا مواد کاملا یکدست شوند. اکنون سفیده تخم مرغ را از یخچال خارج کرده و کم کم به این مواد اضافه می کنیم.

 

مرحله 5

توجه کنید که پس از اینکه این مواد را با هم ترکیب کردید، هیچ دانه گلوله ای نباید در این مخلوط باقی بماند. رد کردن این ترکیبات از صافی می تواند کمک کند تا هیچ گلوله ای در این خلوط باقی نماند. اکنون این مخلوط صاف و یکدست را در داخل یک قالب 30 در 40 یک کاغذ روغنی بزرگ قرار می دهیم به شکلی که اطراف قالب کاغذ روغنی بیرون بزند.

 

مرحله 6

در این مرحله با مقدار کمی روغن مایع کاغذ روغنی را چرب نمایید و مایه شیرینی را در داخل قالب بریزید. روی این مواد را کاملا صاف و یکدست کنید تا قطر تمام نقاط بر رو نان رولت یکدست باشد و رولت شکل مناسبی داشته باشد.

 

مرحله 7

فر را بر روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و رولت را به مدت 20 دقیقه در داخل فر قرار دهید. پس از اینکه رولت پخت، گریل را به مدت یک تا دو دقیقه روشن کنید تا رنگ آن طلایی شود.

 

مرحله 8

دقت کنید که روی نان رولت نباید هیچ گونه خمیری باقی مانده و کاملا پخته شود. همچنین مراقب باشید که نان رولت بیش از حد نپخته و خشک نشود. اگر روی نان رولت کمی خشک شده است، روی آن نایلون بکشید و کمی صبر می کنیم تا با حرارت خودش نرم شود.

 

مرحله 9

در این مرحله نان رولت را از سینی خارج کرده و کاغذ روغنی را از پشت نان رولت جدا کنید. سپس نان رولت را به شکل محکم رول کنید و اجازه دهید تا با همین شکل رول شده خنک شود. پس از اینکه رولت خنک شد، رول را باز کنید.

 

مرحله 10

اکنون به مدت چند دقیقه خامه را با همزمن هم بزنید تا حجیم شده و فرم بگیرد. سپس نان رولت را با کمی شیر مرطوب کرده و نان رولت را به شکل یکدست با خامه بپوشانید. حتما دقت کنید که به طور کامل نان رولت را با خامه بپوشانید.

تذکر: خامه داخل رولت کاملا سلیه ای است و می توانید خامه شکلاتی داخل آن ریخته و همچنین انواع نوارهای بریده شده میوه هایی مثل موز یا کیوی و یا مغز پسته و گردو را بر روی خامه بریزید.

 

مرحله 11

پس از اینکه رولت را به طور کامل با خامه پوشاندید، آن را محکم رول کرده و به مدت 2 ساعت در داخل یخچال قرار دهید تا رولت شکل ثابت به خود بگیرد. پس از 2 ساعت رولت را از یخچال خارج کرده و تزئین می کنیم. رولت را در اندازه های دو سانتی متری برش زده و سرو کنید.

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

Image result for پیتزا استیک و سیر

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا

  • یک قاشق چای خوری نمک
  • دو قاشق چایخوری مخمر
  • یک قاشق چایخوری بکینگ پودر
  • نصف پیمانه روغن زیتون
  • نصف پیمانه آب ولرم
  • نصف پیمانه شیر
  • آرد به مقدار لازم

 

مواد لازم برای تهیه مواد رویه پیتزا استیک و سیر برای ۴ عدد پیتزا

  • نمک به مقدار لازم
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • ۶ حبه سیر
  • ۵۰ گرم پنیر پارمسان رنده شده
  • ۴ ساقه جعفری
  • ۴۰۰ گرم فیله گوساله ورقه ورقه شده
  • فلفل دلمه ای ۱ عدد
  • پنیر پیتزا رنده شده ۴۰۰ گرم

 

طرز تهیه خمیر پیتزا استیک و سیر

خمیر پیتزا را می توانید به شکل آماده تهیه کنید. اما اگر قصد دارید تا آن را در خانه تهیه کنید، ما دستور تهیه آن را در این قسمت آموزش می دهیم.

مرحله ۱

ابتدا مخمر و ۱ قاشق غذاخوری شکر را در داخل یک ظرف ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید. سپس آب ولرم را به مخلوط اضافه کنید و این مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه در یک مکان گرم نگهداری کنید.

مرحله ۲

اکنون روغن زیتون و بکینگ پودر و شیر را به مایه خمیر اضافه کنید. این مواد را با هم ترکیب کرده و آرد را آرام آرام و مرحله به مرحله به خمیر مایه اضافه کنید. مواد را کاملا هم بزنید تا از گلوله شدن آرد جلوگیری کنید. سپس خمیر را در یک مکان مناسب به مدت ۶۰ دقیقه قرار دهید تا خمیر عمل بیاید. اکنون خمیر پیتزا آماده شده است.

 

طرز تهیه پیتزا سیر و استیک

مرحله ۱

در مرحله اول ابتدا گوشت را به خوبی شسته و ورقه ای خرد کنید. اکنون گوشت را در داخل یک ماهیتابه مناسب همراه با روغن تفت داده تا گوشت ترد شده و پخته شود.

مرحله ۲

اکنون سیر را شسته و پوست کنده و رنده کنید. همچنین جعفری را در اندازه ریز خرد کرده و سیر و پنیر پارمسان و جعفری و نمک و روغن را در داخل یک مخلوط کن ریخته و مواد را کاملا ترکیب کنید.

مرحله ۳

خمیر پیتزا را در داخل یک سینی فر قرار دهید.

مرحله ۴

مخلوط مواد میکس شده را روی خمیر پیتزا قرار دهید و بر روی مخلوط مواد یک لایه پنیر پیتزا بریزید. سپس لایه بعدی گوشت را اضافه کرده و مقداری پنیر بر روی گوشت بریزید. اگر مایل بودید می توانید از فلفل دلمه ای خرد شده روی پیتزا استفاده کنید.

مرحله ۵

فر را بر روی درجه حرارت ۲۲۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و پیتزا را به مدت ۱۵ دقیقه در داخل آن قرار دهید تا پخته شود. اکنون پیتزا آماده شده و می توانید از داخل ظرف بیرون آورده و تزئین کرده و در اندازه های مناسب برش بزنید.

منبع: آشپزی آسان پز

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

Image result for سالاد ماکارونی با مرغ

 

 

مواد لازم برای سالاد ماکارونی

  • ماکارونی فرمی: 300 گرم
  • مرغ: 100 گرم
  • جعفری ساطوری شده: 3 قاشق غذا خوری
  • سیرله شده: 1 حبه
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سیاه :به میزان لازم
  • هویج: 100 گرم
  • خیار شور: 100 گرم
  • سس مایونز: به میزان لازم
  • آبلیمو: 2 قاشق غذا خوری

 

 

1. آماده سازی ماکارونی

ابتدا ظرف آبی را روی حرارت می گذاریم بعد از جوش آمدن آب ماکارونی ها را اضافه کرده و زمان تقریبی بین 8 تا 10 دقیقه برای پخت آن در نظر می گیریم.

 

2. آماده سازی سبزیجات

ابتدا هویج و نخود فرنگی را بخار پز کرده و کنار میگذاریم تا خنک شوند. حالا هویج خنک شده و خیار شور را به شکلی نگینی منظم برش می دهیم.

 

3. سالاد ماکارونی با مرغ

مرغ را به همراه نمک، فلفل، برگ بو، و کمی زرد چوبه (به اندازه ای که مرغ را زرد نکند) می پزیم. بعد آن را نگینی برش می دهیم.

 

4. آماده سازی سس

سس مایونز را به همراه نمک، فلفل، آبلیمو، جعفری مخلوط کرده و آماده می گذاریم.

 

5. مخلوط کردن مواد

ابتدا سس را داخل ظرف بزرگی ریخته و به ترتیب خیار شور، هویج و مرغ را اضافه می کنیم با دو عدد قاشق یا چنگال بزرگ به آرامی مواد را بدون اینکه له شوند مخلوط می کنیم کامل که سس به خورد مواد رفت حالا ماکارونی را در دو نوبت اضافه کرده و کامل زیر و رو می کنیم و سالاد آماده شده را در ظرف مناسب سرو قرار می دهیم و تا زمان مصرف داخل یخچال می گذاریم.

منبع: غذاهای لذیذ

 

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

پای سیب یکی از کیک های خوشمزه و خوش طعم می باشد و پایه اصلی پای سیب، کیک اسفنجی ساده است به همراه سیب و دارچین می باشد. پای سیب را می توانید به عنوان میان وعده و دسر، سرو کنید. پای سیب جزو کیک و شیرینی و همینطور کلوچه و کوکی می باشد، در بین کیک ها، کیک پای سیب از آنهایی است که طرفداران فراوان و طعمی به یاد ماندنی دارد. کیک پای سیب را می توانید در ظرف تارت بزرگ و حتی ظرف تارت کوچک و تک نفره برای مهمانان عید هم حاضر کنید و با چای یا دیگر نوشیدنی های گرم سرو کنید. مقدار دستوری که برای شما آماده کرده ایم مناسب برای قالب تارت با اندازه ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر می باشد.

 

Image result for کیک پای سیب

 

مواد لازم برای تهیه کیک پای سیب

 

  • آرد ۱ لیوان
  •  شکر ۱ لیوان
  •  آب سیب ۱ لیوان
  •  سیب ۲ عدد 
  • تخم مرغ ۳ عدد 
  • وانیل نصف قاشق چایخوری
  •  پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
  •  پودر هل نصف قاشق چایخوری
  •  پودر قند برای تزئین
  •  بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری

 

مرحله اول: آماده سازی سفیده

در ظرف جداگانه زرده و سفیده را از هم جدا می کنیم. دقت داشته باشید که از زرده در سفیده باقی نماند. سپس سفیده ها را با همزن برقی زده تا کمی کف کنند، سپس نصف لیوان از شکر را به همراه وانیل به سفیده اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم تا کاملا سفت شود. سفیده را در یخچال می گذاریم تا تمامی مراحل را آماده سازی کنیم.

 

مرحله دوم: آماده سازی زرده

زرده ها را به همراه نصف باقی مانده شکر و همینطور دارچین و هل با همزن برقی خوب مخلوط می کنیم تا کاملا کرم رنگ و کشدار شود.

 

مرحله سوم: آماده سازی مواد مایه

بعد از این که زرده ها آماده شد آب سیب را اضافه می کنیم و ۲ دقیقه با همزن برقی هم میزنیم. بعد از اینکه آب سیب با زرده ها ترکیب شد، روغن مایه را اضافه می کنیم و به مدت ۲ دقیقه خوب هم میزنیم تا با بقیه ترکیب مخلوط شود.

 

مرحله چهارم: آماده سازی آرد

آرد را به همراه بکینگ پودر ۳ مرتبه الک می کنیم تا کاملا هواگیری شود. الک کردن آرد باعث بهتر پف کردن کیک می شود.

 

مرحله پنجم: ترکیب کردن

حالا که تمامی مراحل را آماده کرده ایم، موقع ترکیب کردن آنهاست. ابتدا آرد و بکینگ پودر را که آماده کرده ایم به ترکیب زرده ها اضافه می کنیم. کمی با لیسک هم میزنیم تا یکدست شود. سپس سفیده ها را از یخچال درآورده و به باقی ترکیبات اضافه می کنیم. مایه کیک پای سیب ما آماده است.

 

مرحله ششم: پایان کار

ظرف مورد نظر را با روغن مایه کمی چرب می کنیم. به مقدار کافی آرد پاشی می کنیم. مایه آماده شده کیک پای سیب را به صورت دایره ای به داخل ظرف می ریزیم. در این قسمت می توانید سیب ها را که به شکل دلخواه برش زده اید و با کمی دارچین و هل مخلوط کرده اید به مایه کیک اضافه کنید و بعد بقیه مایه را اضافه کنید یا اینکه کامل مایه کیک را ریخته و در آخر سیب های آماده شده را روی آن بچینید. بعد از اینکه کامل مایه کیک را در ظرف ریختیم به آرامی ظرف را بر روی میز کار زده تا حباب های موجود در مایه کیک پای سیب از بین برود. در فری که از قبل گرم شده با حرارت ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه زمان پخت می دهیم. و بعد از پخت، کمی زمان می دهیم تا کیک پای سیب سرد شود تا بتوانیم در ظرف مورد نظر سرو کنیم و با پودر قند آن را به صورت دلخواه تزئین کنیم.

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

اگر به دنبال یک سس خوشمزه برای نیمروی صبحانه‌تان هستید با ما همراه شوید، با استفاده از این سس ترش و شیرین می‌توانید یک طعم جدید تخم‌مرغ را بچشید.

 

طرز تهیه سس ترش و شیرین

مواد لازم:

  • 125 میلی‌لیتر (نصف لیوان) روغن بادام زمینی
  • 6 تخم‌مرغ
  • یک پیاز قهوه‌ای، نازک ورقه شده
  • یک قاشق سوپ‌خوری سس تند
  • 125 میلی‌لیتر (نصف لیوان) آب
  • 1 قاشق سوپ‌خوری شکر قهوه‌ای
  • یک قاشق سوپ‌خوری پودر تمبر هندی
  • دو برگ‌بوی خشک
  • فلفل (سفید) به مقدار لازم

 

طرز تهیه:
قدم اول: روغن بادام‌زمینی را در ماهیتابه روی حرارت متوسط داغ کنید.

یک تخم‌مرغ به آن اضافه کرده و برای یک دقیقه (تا زمانی که طلایی و کمی برشته شود) آن را بپزید.

آن را برگردانید و بگذارید 30 ثانیه دیگر هم بپزد. آن را به یک بشقاب منتقل کرده و همین کار را با تخم‌مرغ‌های دیگر هم تکرار کنید.


قدم دوم: پیاز و سیر را به ماهیتابه اضافه کنید.

آنها را برای 3 دقیقه همراه با هم زدن بپزید (تا زمانی که شروع به تغییر رنگ کنند). سس تند را اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیب شوند.

آب، شکر، تمبر هندی و برگ‌بوی را اضافه کنید. آنها را به نقطۀ جوش برسانید.

قدم سوم: حرارت را کمتر کنید. تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید و بگذارید برای 3 دقیقه یا تا زمانی که سس غلیط شد، بماند.

به آن نمک و فلفل اضافه کنید و سپس آن را در بشقاب سرو کنید.

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

خرمالو یکی از میوه های خوشمزه ای است که به صورت ترشی طرفداران زیادی دارد؛ در این مطلب از مجله آشپزی قصد داریم طرز تهیه ترشی خرمالو را برای شما آموزش دهیم.

 

 

ترشی خرمالوی لیته و درسته

مواد لازم:

  •  خرمالو : یک کیلو
  • برگه هلو یا زرد آلو  یا مخلوط هر : نیم کیلو
  • سیاه دانه : 1 قاشق   مرباخوری
  • نمک : 1 قاشق مرباخوری
  •  تخم گشنیز نیمکوب : 1 قاشق مرباخوری
  • پودر گلپر : 1 قاشق مرباخوری
  • خرمای بدون هسته : نیم کیلو
  • سرکه : یک لیتر
  • تمرهندی : یک بسته

طرز تهیه ترشی لیته خرمالو
برای تهیه ی این ترشی از خرمالو ی له شده و بسیار نرم هم می توان استفاده کرد و لازم نیست که حتماً سالم باشد.

خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن می ریزیم تا یکنواخت شوند. نیازی به گرفتن پوست آن ها نیست. اما اگر عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شود، پوست آن ها باید جدا شود، چون پوست ها به صورت درسته باقی مانده و ظاهر بدی به ترشی می دهد.
تمرهندی را در سرکه می ریزیم و آن را به طور کامل با دست مخلوط کرده و هسته های آن را جدا می کنیم.   3- برگه ی هلو یا زرد آلو را که حداقل به مدت 12 ساعت در سرکه خیسانده ایم و به طور کامل نرم شده است، همراه با تمرهندی و ” خرمای هسته گرفته ” چرخ می کنیم تا به طور کامل مخلوط شوند.
پودر گلپر ، تخم گشنیز نیم کوب ، سیاه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندی و برگه های چرخ شده اضافه می کنیم.
سرکه را به اندازه ی دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از آن می چشیم. بسته به ذائقه، میزان سرکه و نمک را می توان کم یا زیاد کرد. این ترشی یک نوع ترشی فوری است که به محض آماده کردن، قابل مصرف است.

طرز تهیه ترشی خرمالوی درسته

مواد لازم:

  • خرمالو  یک کیلو
  • سرکه   700 گرم
  • گلپر   1 قاشق چای خوری
  • سیاه دانه   1 قاشق چای خوری
  • نمک   1 قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه:
1- خرمالوهای درسته و سالم را می شوییم . سپس به طور کامل خشک کرده و درون شیشه می چینیم و به حدی سرکه می ریزیم تا به طور کامل روی آنها را بگیرد.

2- در ازای هر یک کیلو خرمالو یک قاشق مرباخوری نمک به آن می افزاییم.


3- گلپر و سیاه دانه را به آن افزوده و درب آن را به طور کامل می بندیم.

 

4- ظرف ترشی را در جایی خنک و دور از نور نگهداری می کنیم.

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰

خورشت قورمی سبزی، از اصیل ترین غذاهای ایران است که حتی در میان مردم سایر کشورها نیز شناخته شده است. این خورشت یکی از پرطرفدارترین، خوشمزه ترین و خورشرنگ ترین غذاهای ایرانی است.

امروز ما طرز تهیه این خورشت معروف ایرانی رو آماده کرده ایم که امیدوارم مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.

مواد لازم برای 4 نفر

  • پیاز بزرگ    ۱ عدد
  • لیمو عمانی    ۳ عدد
  • لوبیا قرمز    ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع    به اندازه کافی
  • سبزی خورشتی    ۵۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی    ۴۰۰ گرم
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه    به اندازه کافی

طرز تهیه خورش قورمه سبزی
برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و به صورت ریز خرد می کنیم.

یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.

پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود.


پس از اینکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قطعات یک دست خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.

تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه می دهیم تا رنگ تمام قسمت های گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود.

یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخلش بریزید؛ حرارت را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید.

سپس لوبیا قرمز را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا رنگ آن گرفته شود. اگر این کار را نکنید ممکن است رنگ اولیه قرمز باعث کدر شدن رنگ خورش شود.

پس از اینکار لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.

لوبیا قرمز را هم کمی با مخلوط گوشت و پیاز تفت می دهیم سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا با حرارت بسیار ملایم بپزند.

در مرحله بعد سبزی خورشتی را پس از تمیز کردن و شستشو به صورت ریز خرد می کنیم.

سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن در یک تابه مناسب می ریزیم و تفت می دهیم تا سبزی سرخ شود. هر چقدر رنگ سبزی پر رنگ تر شود در پایان کار خورش سیاه تر خواهد شد.

البته این کار شاید باعث زیباتر شدن خورش شود ولی باعث می شود تمام ویتامین ها و مواد معدنی درون سبزیجات از بین برود.

پس از اینکه سبزی را خوب تفت دادیم به قابلمه خورش اضافه می کنیم.

در این مرحله مقداری فلفل سیاه و نمک به خورش اضافه می کنیم. اگر در مراحل اولیه پخت خورش نمک اضافه کنیم باعث می شود گوشت دیرتر بپزد.

لیمو عمانی را باید از قبل با چنگال سوراخ کنیم و درون یک لیوان آب قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شود و خورش را تلخ نکند.

پس از اینکه سبزی خورش چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه می کنیم. حالا باید اجازه دهیم تا خورش جا بیفتد و آماده سرو شود.

هر چقدر خورش بیشتر روی حرارت ملایم بماند بهتر جا می افتد. اگر خورش را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورش از دیگر مواد خورش جدا می شود و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

نکات پخت خورش قورمه سبزی


روغن انداختن خورش
برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازند باید نکاتی را رعایت کرد.

یکی از این نکات این است که سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود و نکته دیگر این است که در پایان پخت خورش یک تکه یخ کوچک درون خورش بیندازید. این کار باعث شوک به سبزی خورش می شود و به روغن انداختن خورش کمک می کند.

سبزی خورش قورمه سبزی
سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی متشکل از اسفناج ، شنبلیله ، تره ، گشنیز و جعفری است که به راحتی می توانید از سبزی فروشی ها تهیه کنید.

تره زیادی در سبز خورشتی باعث تندی خورش و شنبلیله زیادی در سبزی خورشتی باعث تلخ شدن طعم خورشت می شود.

♨ نکات مهم «طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی»
✚ برای اینکه پس از مصرف خورش قورمه سبزی دچار نفخ در معده نشوید و لوبیا راحت تر بپزد، باید از شب قبل لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد باعث می شود لوبیا راحت تر و سریع تر نیز پخته شود.

  • شمیم 43
  • ۰
  • ۰


قیمه با قارچ یکی از خورش های گیاهی به حساب می آید که بسیار خوشمزه می باشد. نباید همیشه برای تهیه خورشت ها از گوشت قرمز و یا مرغ استفاده کنیم بهتر است مصرف زیاد گوشت را کاهش دهیم. قیمه با قارچ یک غذای کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه می باشد که از لحاظ طعم و مزه هیچ چیزی از قیمه با گوشت کم ندارد چه بسا بسیار مقوی تر بوده زیرا قارچ ها منبع خوبی از انواع ویتامین ها به خصوص ویتامین D می باشند و برای کودکان بد غذا که طعم گوشت را دوست ندارد می توانید بسیار مفید باشد. برای قیمه با قارچ حتما از لپه مرغوب استفاده کنید تا دیر پز نباشد و حتما لیمو عمانی را سوراخ کرده و در انتهای پخت اضافه کنید تا خورش قیمه با قارچ تلخ نشود. امروز قیمه با قارچ بسیار خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه قیمه با قارچ

  • لپه ۳ مشت
  • پیاز ۲ عدد
  • قارچ ۱۵ عدد
  • لیمو عمانی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
  • زعفران دم کرده ۲ ق غذا خوری
  • چوب دارچین ۱ عدد
  • گلاب ۲ ق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم


مرحله اول : آماده سازی مواد قیمه با قارچ
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس بجوشانید و کف روی لپه را گرفته و آبکش کنید. قارچ ها را نیز خوب بشورید و اسلایس کنید.

مرحله دوم : تفت دادن پیاز
پیاز ها را شسته و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقداری روغن خوب تفت دهید تا سبک و طلایی شود سپس لپه را اضافه کرده و خوب با پیاز تفت دهید تا بوی بد لپه از بین برود.

مرحله سوم : پخت خورش قیمه با قارچ
رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت می دهیم تا بوی خامی رب از بین برود و خوش رنگ شود سپس یک تکه چوب دارچین را افزوده و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و در انتها دو لیوان آبجوش روی خورش ریخته و اجازه دهید تا لپه ها پخته شوند.

مرحله چهارم : اقزودن قارچ و لیمو عمانی
لیمو عمانی ها را از قبل سوراخ کرده و داخل آب ولرم قرار دهید تا تلخی آن از بین برود سپس به همراه قارچ های اسلایس شده به خورش قیمه با قارچ اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.

مرحله آخر
در انتهای پخت نمک قیمه با قارچ را اندازه کنید و لیمو عمانی ها را به همراه چوب دارچین از خورشت قیمه با قارچ خارج کنید به همین راحتی قیمه با قارچ ما حاضر شد آن را به همراه سیب زمینی سرخ کرده و برنج زعفرانی میل کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه قیمه با قارچ
1. می توانید از پوره گوجه فرنگی بجای رب استفاده کنید.
2. اگر لیمو عمانی دوست نداشتید می توانید در انتهای پخت آب لیمو ترش اضافه کنید.
3. به دلیل اینکه لیمو عمانی خورشت را تلخ نکند آن را در انتها پخت خارج می کنیم.
4. لپه ها را بیش از حد با پیاز تفت ندهید وگرنه دیر پز می شود.
5. آب خورشت قیمه با قارچ نباید بیش از حد باشد.
6. حتما از چوب دارچین استفاده کنید زیرا پودر دارچین قیمه با قارچ را تیره می کند.
7. می توانید سینه مرغ نیز به این غذا اضافه کنید.

  • شمیم 43